Cykelkultur

Världens bästa cykelstad

Köpenhamn blev 2015 korad till världens bästa cykelstad och petade därmed ner Amsterdam från förstaplatsen. Varje dag låser tusentals köpenhamnare upp låsen för att använda cykeln som miljövänligt transportmedel. Staden är korad till den bästa cykelstaden, och det investeras massor av pengar i att utveckla stadens cykelvägar.


Cykelbron

Sommaren 2014 invigdes cykelbron bredvid Copenhagen Island, till stor glädje för de ca 9 000 cyklister som dagligen färdas i området mellan Vesterbro och Islands Brygge. Den kallas också Cykelslangen (cykelormen) och går mellan Fisketorvet och Copenhagen Island – den unika skulpturlösningen har verkligen gjort området till en sevärdhet.


Havneringen

Vill du med ut i det blå?

Köpenhamn har precis fått en helt ny och unik cykelrutt – Havneringen.

I slutet av maj 2016 öppnade den 13 km långa rutten, och nu är det möjligt att promenera, springa eller cykla på den nya rutten längs hamnen – https://www.kk.dk/files/havneringen-kortpdf


Upplev Köpenhamn på två hjul

Upplev Köpenhamn som de flesta köpenhamnare själva gör det – på cykel. Via receptionen går det bra att hyra en cykel för 150 kr per dag. Det går att låna cykelhjälm och lysen, och receptionen hjälper gärna till med rutter och kartor över Köpenhamn.