Deltar du i Copenhagen Marathon 2024?

42 195 m genom Köpenhamn

Är du en av alla tuffa löpare som ska utmana sig själv med att springa (för att vara helt exakt) 42 195 meter genom Köpenhamn och Frederiksberg så vet du att Copenhagen Marathon bjuder på något alldeles speciellt. 2023 är det fyrtiofjärde gången som Copenhagen Marathon anordnas. Första gången loppet sprangs längs Köpenhamns gator var år 1980.

Om du vill förbereda dig på bästa sätt inför Copenhagen Marathon 2024 har Hotel Copenhagen Island sett till att du skäms bort lite extra – både före och efter loppet. Du slipper långa transporttider till startområdet och hem från målsnöret, och hotellet ser till att du får i dig rätt kost både före och efter loppet. På så vis kan du lägga all energi på att springa ett fantastiskt maraton.

Fördelarna med att bo på Copenhagen Island

När du deltar i Copenhagen Marathon 2024 erbjuds du följande förmåner när du bokar maratonpaketet på Copenhagen Island Hotel:


  • En härlig frukostbuffé speciellt framtagen för löpare serveras söndagen den 5 maj 2024 från kl. 06.00.
  • Energibuffé efter loppet den 5 maj 2024 med mineralvatten, juice, frukt, choklad med mera.
  • Sen utcheckning kl. 18.00 söndagen den 5 maj 2024 så att du i lugn och ro hinner duscha efter loppet.

Boka din vistelse och maratonpaketet genom att mejla till copenhagenisland@arp-hansen.dk eller ringa på +45 3338 9600 och informera oss vid din bokning att du ska delta i Copenhagen Marathon.

Copenhagen Marathon passar alla

Blickar vi 15–20 år tillbaka i tiden var maraton enbart för elitlöpare – rena rama fantasin för den vanlige motionären. Så är det inte alls längre.

I takt med att antalet motionslöpare har ökat drastiskt har även allt fler vågat sig på försöket att gå i mål efter att ha avverkat de legendariska 42,195 kilometrarna. Det har även märkts på hur deltagarantalet i Copenhagen Marathon har utvecklats. I maj 2014 skickade man ut cirka 14 000 löpare på Köpenhamns gator jämfört med år 1980, då motsvarande siffra låg på cirka 1 000 personer. Här hittar man allt från rena elitlöpare, som bara behöver två och en halv timme för att ta sig runt, till den 75-årige motionären som sträcker armarna i vädret efter sex timmars stenhård kamp mot sig själv.

Länk till Copenhagen Marathons officiella webbplats

Övernattning med maratonkost i Köpenhamn

Utan mat och dryck, kan hjälten inte göra ryck. Ett gammalt ordspråk som definitivt blir högaktuellt vid ett maratonlopp, och det har vi naturligtvis tänkt på hos Hotel Copenhagen Island.

Vi har flera läckra och näringsrika pastarätter att välja mellan till middag dagen innan loppet, och frukost på själva dagen kan ätas från och med klockan 06.00, så att kroppen hinner smälta den. Kosten är framtagen efter vad en maratonlöpare behöver.

När du väl fått medaljen om halsen efter Copenhagen Marathon kan du avnjuta en energibuffé när du är tillbaka på hotellet. Frukt, choklad, vatten och juice med mera ser till att du stöttar kroppens egen återhämtningsprocess på ett bra sätt. Dessutom slipper du hetsa och pressa din trötta kropp när du ska checka ut. Du har gratis utcheckning ända fram till kl. 18.00.

Copenhagen Island

Elegant designpärla med fantastiskt läge vid vattnet.