Bra matställen i Köpenhamn

Av Christian Dahlqvist Pouelsen

Nedan finns en lista över bra matställen i Köpenhamn. Här finns något för varje smak, och om du är på jakt efter en matmarknad rekommenderar vi både Kødbyen och Torvehallerne. Du är självklart också välkommen att äta i vår egen moderna och minimalistiska restaurang The Harbour. Här kan du välja mellan á la carte och vår internationellt inspirerade meny.


Restaurant Koefoed

Ska det vara riktigt danskt utan att vara alltför traditionellt rekommenderar vi att ta vägen förbi Restaurant Koefoed. En charmig liten källarrestaurang som ligger på en sidogata till Borgergade och Store Kongensgade i centrala Köpenhamn, nära Nyhavn. Till lunch serveras smørrebrød med en modern twist och det genomgående temat är "New Nordic Cooking" med enkla, färska danska smaker. Det kan vara bra att boka bord i förväg, eftersom de ofta har många gäster.


Frk. Barnes Kælder

Traditionell dansk mat från Frk. Barners Kælder rekommenderas varmt. Den här restaurangen ligger tio minuters promenad från hotellet i hjärtat av Vesterbro och serverar smørrebrød till lunch och kvällsrätter som mormor gjorde dem.


Kødbyen

Kødbyen ligger bara fem minuters promenad från hotellet, på andra sidan av Dybbølsbro. Här finns mängder av olika restauranger och take away-ställen. Här finns något för varje smak, oavsett om du vill ha en snabb lunch eller en romantisk middag.


Torvehallerne

Torvehallerne är en populär matmarknad precis vid Nørreport. Här är det ett riktigt myller, eftersom den besöks av mer än 60 000 danskar – varje vecka! Med öppettider som sträcker sig över alla veckans dagar är det här ett säkert kort för att hitta lunchen eller middagen. Här finns färskt kött, fisk och grönt i alla nyanser. Ta tåget från Dybbølsbro till Nørreport så är du framme vid Köpenhamns härligaste matmecka. Läs mer här: torvehallernekbh.dk


Ha det så trevligt! :)

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner