Cykelkultur

Världens bästa cykelstad

Köpenhamn blev 2015 korad till världens bästa cykelstad och petade därmed ner Amsterdam från förstaplatsen. Varje dag låser tusentals köpenhamnare upp låsen för att använda cykeln som miljövänligt transportmedel. Staden är korad till den bästa cykelstaden, och det investeras massor av pengar i att utveckla stadens cykelvägar.


Bron ”Cykelslangen”

Sommaren 2014 invigdes bron ”Cykelslangen” (cykelormen i översättning) bredvid Copenhagen Island, till stor glädje för de ca 9 000 cyklister som dagligen färdas i området mellan Vesterbro och Islands Brygge. Bron Cykelslangen går mellan Fisketorvet och Copenhagen Island – skulpturlösningen har verkligen gjort området till en sevärdhet.


Havneringen

Vill du med ut i det blå?

Köpenhamn har fått en helt ny och unik cykelrutt – Havneringen.

I slutet av maj 2016 öppnade den 13 km långa rutten, och nu är det möjligt att promenera, springa eller cykla på den nya rutten längs hamnen – Se kartan här

 

Sugen på att uppleva Sydhavnen på cykel?

Här hittar du en bra guide till hur du kan hitta allt från söta alpackor till mysiga vinbarer. Sydhavnen är ett område som under de senaste åren har utvecklats snabbt. Så även om du besökte området för bara ett par år sedan, är det mycket som har förändrats sedan dess.

Läs artikeln ”Upplev Sydhavnen på cykel” här


Upplev Köpenhamn på två hjul

Upplev Köpenhamn som de flesta köpenhamnare själva gör det – på cykel. Via receptionen går det bra att hyra en cykel för   per dag. Det går att låna cykelhjälm och lysen, och receptionen hjälper gärna till med rutter och kartor över Köpenhamn.


Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner