Officiell webbplats

  • Copenhagen Island – hotell i Köpenhamn med unik design

Välkommen till Copenhagen Island

Utsikt över vatten får oss att varva ner, låta tankarna flöda fritt och hitta ny energi. Det ger oss även välbefinnande och livskvalitet. Så i en storstad, där livet är pulserande och tempot högt, är vågor och vatten extra viktiga och välgörande. Men av samma anledning är det svårt – och sällsynt – att få tillfälle att kunna av njuta dem i en ostörd miljö. Som gäst på Copenhagen Island omges du av den krusiga vattenspegeln i Köpenhamns hamn. Här kan du uppleva en välsignat rofylld oas i storstaden samtidigt som du är nära centrum och populära sevärdheter. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen!

Stig in i en konstnärlig glasinramning

Ljus, luft och glas är det genomgående temat i vårt hotell som har ritats av Kim Utzon. Detta upplever du så snart du stiger in i foajén, hotellets hjärta, som ligger i ett glastorn på sju våningar, med dekorativa högglansytor och blå glaskonst av Lin Utzon. Här möts du bland annat av ett massivt ljusinfall som kastar en kristallisk reflektion från den omgivande vattenspegeln i hamnen.

Anordna dina möten och konferenser hos oss

Hos oss är du och dina mötesdeltagare i goda och professionella händer. Ni får en personlig värd eller värdinna som ger er ett varmt välkomnande och ser till att lotsa er genom dagens program utan problem. Behöver ni frisk luft för att kunna återvända till mötesbordet med kreativa idéer eller problemlösningar kan ni med fördel fläta in lite ”walk and talk” i er agenda – och gå en tur längs den fina hamnpromenaden.

Njut av din frukost, lunch, middag – och fest – hos oss

Bakom en sluttande och glasinramad fasad ligger vår restaurang The Harbour på första parkett i hamnen. Här äter du dagens måltider omgiven av vatten och ett fantastiskt ljusinfall. Du kan starta dagen med vår frukostbuffé eller brunchtallrik som bland annat rymmer nybakat bröd, ost, köttpålägg, marmelad, ägg, korv och bacon, yoghurt och färsk, skuren frukt. Till lunch och middag kan du, både som hotellgäst och hungrig förbipasserande, njuta av våra välsmakande à la carte-rätter – och råvarorna och smakerna på din tallrik är alltid både nyttiga och läckra eftersom vi ändrar menyn efter säsong.

The Harbour har plats för 226 sittande gäster och kan bjuda på en ljus, festlig inramning för allt från födelsedagar och dop till konfirmationer och bröllop.

Nära storstadens upplevelser och must-sees

Som gäst på Copenhagen Island bor du inom gångavstånd till Kødbyens hippa matställen och pulserande nattliv, Hovedbanegården, Tivoli och CNN-lovordade badplatser. Du kan även dra på dig löparskorna och ta en runda längs motionsspåren som följer hamnpromenaden.

Rum och sviter

Som gäst på Copenhagen Island kan du vakna upp till en suverän utsikt över hamnen. Våra många rum är elegant inredda med fokus på den speciella arkitektur som präglar hotellet och gör det unikt.
Mer om rum och sviter

Bekvämligheter och tjänster

Hotellet har en mängd lyxiga bekvämligheter som du som gäst kan njuta av. Börja till exempel dagen på vårt gym med bastu eller besök restaurang The Harbour och vår mysiga bar med hamnutsikt.
Mer om bekvämligheter och tjänster

Bo på Köpenhamns bästa adress

Copenhagen Island, belägen på en konstgjord ö i utkanten av Köpenhamns hamn, skimrar som en äkta designpärla. Med sitt enastående läge erbjuder hotellet en fantastisk utsikt över vattnet och stadens takåsar, samtidigt som det rofyllda läget vid hamnkanten även garanterar en lugn atmosfär.

Hamnbadet ligger strax utanför hotellet och är perfekt för ett svalkande dopp. Vill du hellre uppleva Köpenhamns kanaler från vattnet kan du hyra båt nära hotellet.

Vill du utforska närområdet erbjuder Islands Brygge på andra sidan kanalen en mängd utomhusaktiviteter, charmiga restauranger och mysiga små marknader. Fördrar du att utforska det lokala livet i brokvarteren ligger den hippa stadsdelen Vesterbro bara 15 minuters promenad från hotellet.

Här kan du utforska allt från spännande restauranger och välbesökta barer till unika klädbutiker. När du utforskar Vesterbro får du inte missa Kødbyen, som i många år var centrum för Köpenhamns köttindustri, men numera är en blomstrande kulturell samlingspunkt.

Copenhagen Island erbjuder därför en vistelse med vacker utsikt, elegant design och ett centralt läge.

Copenhagen Island

Elegant designpärla med fantastiskt läge vid vattnet.

Photo by: Kødbyens Fiskebar | Source: Visit Copenhagen
Kødbyen

Kødbyen är den hippa stadsdelen med köttbutiker och slakterier som ligger sida vid sida med kaféer, coola klubbar och restauranger.

Läs mer

Tivoli entré
Tivoli

Tivoli Haven är en sagolik nöjespark i hjärtat av Köpenhamn. Tivoli slog upp dörrarna 1843 och är därmed världens näst äldsta nöjespark som har varit en enormt populär attraktion sedan dess.

Läs mer

Photo by: VisitCopenhagen | Source: VisitCopenhagen
Fisketorvet

Fisketorvet Shoppingcenter ligger vid hamnfronten . Med sina 120 butiker, flera kaféer och restauranger är köpcentret ett av Danmarks största.

Photo by: Astrid Maria Rasmussen | Source: VisitCopenhagen
Hamnbadet

Hamnbadet Islands Brygge är ett friluftsbad i centrala Köpenhamn som lockar allt från barnfamiljer och motionssimmare till strandlejon från hela stan.


Priser och erbjudanden

Copenhagen Island har en rad olika hotellpaket, såväl för hela familjen som för par som vill uppleva staden eller få en natt på tu man hand. Gemensamt för alla alternativ är en hotellupplevelse av hög kvalitet i lyxiga miljöer på ett av Köpenhamns mest exklusiva hotell.

Ett urval av våra paket:

Minisemester

från  

pris per dubbelrum och natt vid minst 2 övernattningar

Läs mer

Bed & Bubbles

från  

per person och natt (i delat dubbelrum)

Läs mer

Vi erbjuder även

| Photo by: Georgijevic | Source: iStock

Prisgaranti

Möten och konferenser

Fina erbjudanden i inkorgen

Photo by: Delmaine Donson | Source: iStock

Företagsavtal

Photo by:  Etienne Delorieux | Source: Unsplash

Hållbarhet

Presentkort


Copenhagen Island är ett fyrstjärnigt hotell i Köpenhamn

Njut av en härlig middag på restaurang The Harbour

Restaurang The Harbour erbjuder en internationell meny. Under sommarmånaderna kan du njuta av en härlig måltid utomhus vid kajkanten i Köpenhamns hamn. Utsikten över hamnen gör sig också påmind i själva restaurangen och skapar ramarna för en mysig oas på Copenhagen Island. Läs mer om vår restaurang och våra menyer samt boka bord här: The Harbour.

Träna med Köpenhamns hamn som utsikt

På femte våningen ligger vårt gym där du kan få upp pulsen med en makalös utsikt över Köpenhamns hamn. Gymmet är utrustat med både frivikter och maskiner. Tillgång till gymmet ingår i rumspriset och det är bara tillgängligt för hotellets gäster. 

På Copenhagen Island är du närmare staden än du tror, och vi ser fram emot att hälsa dig välkommen!

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner